Biztonsági szintek

Számunkra legfontosabb az Ön és a családja biztonsága!

A minőség és a hőszigetelő képesség mellett napjaink legfontosabb kérdései közé tartozik a nyílászáró által nyújtott betörés elleni biztonság. Elmondható, hogy manapság a fejlett és magas értékű telekommunikációs készülékek és berendezési tárgyak értékét tekintve akár egyetlen betöréses lopás is jóval nagyobb károkat okoz pénztárcánknak, mint amennyibe a magasabb biztonsági osztályú nyílászáró kerül. A legfontosabb dologról, a saját és családja egészségének és életének védelméről pedig még szó sem esett!

A betörők ismerik a legkönnyebb utat!

Statisztikák alapján a betöréses esetek több mint 90%-ban a nyílászárókon keresztül történik a behatolás az ingatlanba.
A mellékelt ábrán jól látható, hogy a betöréses esetek java része az ablakokon és az erkélyajtókon keresztül történik. Kisebb mértékben történik a behatolás a bejárati ajtón keresztül.  Összességében elmondható, hogy rendőrségi tapasztalatok alapján a betörők a legkönnyebb lehetőséget keresik. Egy magas biztonsági osztályba tartozó nyílászáró elrettentő erővel bír az illegális behatolókkal szemben, így inkább keresnek egy könnyebben feltörhető „áldozatot”.

Betöréssel szembeni ellenállási osztályok:

  1. Ellenállási osztály (RC1): Ablakok és ajtók esetében is ez az alap biztonsági osztály, amely betörés elleni védelmet kínál. Ebbe az behatásokkal szembeni ellenállási osztályba tartozó termékek akár 30 másodpercig ellenállnak a fizikai erőszakkal szemben (rúgás, ütés, vállal nyomás, kihúzás). Betörésnél használt segédeszközökkel szemben azonban kevés védelmet nyújtanak.
  2. Ellenállási osztály (RC2): Gyakorlott betörők ellen, akik a betöréshez már segédeszközöket használnak (csavarhúzó, fogó, ék stb.) Az ilyen jellegű erőszakos behatolási kísérleteknek akár 3 percig is ellen tudnak állni az ilyen termékek.
  3. Ellenállási osztály (RC3): Az elkövető már két vagy akár több eszközt is használ egyidejűleg, ilyen lehetőség például a feszítővas és a csavarhúzó együttes használata. Az RC3-as kategóriába tartozó nyílászárók akár 5 percig is ellenállnak a hasonló betörési kísérleteknek.

Kedves Ügyfeleink!

A Nyíló-Bukó Kft a / COVID19 / KORONAVÍRUS járvány kapcsán
felelőséget érez az ügyfelei és munkatársai személyes biztonságáért,
valamint a szolgáltatásaink folyamatos fenntartásának biztosításáért.

A koronavírus miatt kialakult rendkívüli helyzetre való tekintettel
cégünk munkarendje a jövőben határozatlan időre megváltozik, erről
szeretnénk tájékoztatni.


ÜZLETÜNK ZÁRVA TART 2020.03.17.-TŐL,
CSAK TELEFONON, VALAMINT ONLINE
LESZÜNK ELÉRHETŐEK.
uzlet@nyilo-buko.hu +36-20-521-68-64

Üzletünk nyitva tartása az alábbiak szerint alakul:


hétfőtől – péntekig 08-15 óráig, szombaton zárva tartunk.


NYILÓ-BUKÓ KFT